Aanbod

Bij ViaVia Tourism Academy vertrekken we vanuit onze jarenlange ervaring binnen het Joker ViaVia netwerk. We werken samen met ondernemers, educatieve instellingen en overheden tijdens korte en langdurige projecten wereldwijd.

Onze stijl

  • persoonlijk, op maat en professioneel
  • gebaseerd op praktijkervaring
    en onderbouwd onderzoek
  • resultaatgericht en hands-on
  • een tikje eigenzinnig

Voor wie

Huidige en toekomstige ondernemers in toerisme

Van touroperators tot zelfstandige gidsen, van horeca-uitbaters tot eigenaars van logies, in binnen- en buitenland.
Dit doen we door interculturele competenties te versterken en kennis over duurzaam ondernemen te vergroten. 

Educatieve instellingen in toerisme

De studenten van nu zijn de professionals van morgen. Vaardigheden aanscherpen en ervaringsgericht leren, staan daarbij centraal.
Dat doen we als kennis- en ervaringscoördinator ‘Lerend Netwerk Duurzaam & Innovatief Toerisme’ in het Toerisme Onderwijs in Vlaanderen, maar ook als ‘Train-the-trainer’ in o.a. Malawi, Peru, Senegal, China, Zuid-Afrika … en als organisator van buitenlandse stages.

Overheden

Zowel op lokaal, nationaal als internationaal niveau kunnen overheden bij ons terecht voor onderzoek, advies en ontwikkeling.
Dat doen we o.a. door ons engagement bij Europese projecten (Innoguide, STeDe, Eileen, Sundry Seeds …), door samen te werken met steden (Mechelen, Leuven, Antwerpen …) en door divers onderzoek en advies in opdracht van besturen.

Dat doen we door

  • het ontwikkelen van innovatieve totaalconcepten, die te testen en te verfijnen; onderzoek te verrichten en adviezen te formuleren voor opdrachtgevers
  • competenties te versterken met interactieve trainingen en coaching; te inspireren met workshops, gastlessen en lezingen
  • het organiseren van lerende netwerken, uitwisselingen en stages, grensverleggende samenwerkingen, onder meer met het Joker ViaVia netwerk

Laat je inspireren door

Samenwerken

Wij geloven in een persoonlijke aanpak waarbij we kijken naar jouw noden en uitdagingen, en werken op maat en wens van jouw organisatie. Contacteer ons en we bekijken graag wat we voor je kunnen betekenen.